Profesora Ana Gago-Martínez
(Dra. Química Analítica)
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O grupo de Química Analítica e Alimentaria (CI8) está especializado no desenvolvemento de técnicas modernas para o análise de contaminantes orgánicos en mostras de mariscos. As principais áreas de traballo son:
- Determinación de contaminantes orgánicos na auga e mariscos: desenvolvemento de métodos analíticos para determinación da presenza de determinados contaminantes orgánicos (HAPs, PCB, BFRs, alquilfenóis, etc ..).
- Desenvolvemento e validación de métodos de análise para a de e confirmación de toxinas de algas.
- Imunoquímica Analítica: desenvolvemento de estratexias baseadas en imunoquímica analíticos para o tratamento previo de mostras de matrices complexas e tamén para ensaios específicos ou selectivos baseados en inmunoanálise.
- Proteómica analítica clínica: desenvolvemento de estratexias analíticas para a análise proteómica do plasma, soro e tecidos con fins terapéuticas e de diagnóstico clínico.
Este grupo ofrece unha serie de servizos tecnolóxicos:
- Técnicas de extracción (extracción Soxlhet, extracción ultrasóns, microondas, extracción en fase sólida, microextración en fase sólida, extracción en fase sólida por inmunoafinidade.
- Cromatografía Líquida de Alta Eficiencia (HPLC): modos de detección de rayos UV/diodo, fluorescencia e espectrometría de masas (MS).
- Electroforeses Capilar (CE): modos de detección de rayos UV / diodo e espectrometría de masas (MS).
- Outros modos de detección: Chama detector de ionización (FID) e espectrometría de masas (MS).
- Técnicas imunoquímicas: ELISA e técnicas de extracción e purificación a base de imunoafinidade.