GL EN

Áreas temáticas

Cinbio, medicina molecular

Nutrición e benestar

Nesta área realízanse investigacións relacionadas coa nutrición e o deporte, o microbioma e as bacterias.

Os principais estudos deste campo divídense en:

  • Nutrición

    Desenvolvemento e validación de metodoloxías analíticas para o control de biotoxinas emerxentes en alimentos de orixe mariña e avaliación da súa repercusión na saúde.

    Incretinas (sistema reprodutor/control metabólico, diabesidade/pulmón e cardiovascular).

    Neuroinflamación.

    Fibrose pulmonar.

    Nutrición e deporte: beneficios protectores do deporte.

  • Termalismo/Bacterias

    Sensibilidade das bacterias a axentes externos por microcalorimétricas.

    Axentes terapéuticos para usos en centros termais e talasos.

    Polienos bioactivos.

    Análise de biotoxinas mariñas emerxentes e a súa repercusión en alimentación e saúde.

  • Microbioma

    Antioxidantes.

    • Obtención sostible a partir de residuos vexetais e macroalgas.
    • Caracterización e uso terapéutico.
    • Obtención de compostos procedentes de macroalgas mariñas con actividade antitumoral.

    Desenvolvemento de prebióticos:

    • Xilooligosacáridos, galactoglucomanooligosacáridos e pectooligosacáridos obtidos de biomasa.
    • Desenvolvemento de metabolitos microbianos.
    • Desenvolvemento de procesos fermentativos para a produción de metabolitos con interese para as industrias química, farmacéutica e alimentaria.